[19/01/2017] El Autógrafo Perdido

20170119_El Autografo Perdido

Dijous 19 de gener de 2017, a les 19:30h.
Ateneu Terrassenc, Passeig del Vapor Gran 39 B, Terrassa

Sinopsis
“No existeix. Mai ningú ha trobat l’autògraf, l’escrit a mà del Quixot. La vida d’en Miguel de Cervantes (1547-1616) conté llacunes documentals. No només falten dades, fins i tot hi ha qui afirma que la seva biografia es va construir amb falsificacions. Per aquests motius, a l’actualitat, existeixen diferents teories que pretenen haver resolt el problema dels seus foscos orígens.
A l’estiu de 1620, a Barcelona, la ciutat més quixotesca del món, es produeix l’inici d’una lluita pel poder que acabarà, anys més tard, en l’anomenada Guerra dels Segadors. Es van enfrontar les dues maneres d’entendre la realitat política del Principat que han arribat fins als nostres dies.
La representació en català d’una comèdia nova a l’estil de Lope de Vega es converteix en el desencadenant de l’acció. L’espionatge internacional entra en escena. Per desequilibrar el major imperi de la història, tots volen fer-se amb l’autògraf cervantí del Quixot i els papers que contenen les últimes voluntats del rei.
Seguint un rumor que parla d’una primera edició del Quixot a Barcelona, dos personatges arriben a la ciutat comtal. Es tracta d’una novel·la d’ambientació històrica. En ella, el ritme narratiu és trepidant, sense descuidar mai l’ús de la ironia i la presència de l’humor. A més, al costat de les històries d’amor, sempre són presents els camins del misteri.”
Sobre l’autor
Fernando Ezquerra Lapetra, natural de Biota (Saragossa) i veí de Tona (Barcelona): professor i expert en Humanitats. És membre actiu del Grup de Recerca medieval Ailbe adscrit a Círculo Románico. És autor de diverses publicacions de contingut medieval, en què tracta especialment les lectures dels programes iconogràfics dels temples romànics en funció de la filosofia neoplatònica. Col·labora amb les plataformes Academia.edu i Scribd.

Com a novel·lista, va debutar amb la novel·la LOS TRADUCTORES DEL ARBA (2012). Una novel·la històrica que va aconseguir durant diverses setmanes els primers llocs del TOP 100 LLIBRES més venuts d’Amazon.es. També és autor de la novel·la històrica LA LEYENDA DE LAS AGUAS NEGRAS (2014) i d’un altre tipus d’escrits, entre els quals destaca l’assaig VIAJE AL CONFUSO INTERIOR DEL MOBBING (2014).

Publicat a