[19/03/2020] Presentació del llibre “Memòries de la Terra”, de Teresa Bacardit

Dijous, 19 de març de 2020, a les 7 de la tarda

Presentació del llibre

Memòries de la terra

de Teresa Bacardit

A càrrec de Santi Rius, secretari de l’Associació El llibre de la Vida; i Teresa Bacardit, autora del llibre

Memòries de la terra és una barreja de vivències, sentiments, persones i altres històries que tenen lloc al poble de Segur de Veciana durant el segle XX.
En aquestes memòries es relata com es vivia en uns temps que, tal i com diu l’autora, si ara tornessin, la gent d’avui en dia no els suportaria.
Un temps on els hiverns eren freds de veritat i als estius la calor sufocant no donava treva.
Un temps on la gent treballava de valent hores i hores cada dia: els homes al camp, a les mines o fent altres feines que ara ja no existeixen, i les dones a casa rentant la roba, cuidant del bestiar i cuinant per tenir els àpats sempre a punt. La feina dels més petits era anar a escola, ajudar a casa i divertir-se fent trapelleries.
Un temps on el valor de l’esforç i del treball passaven de generació a generació, sense haver-los de predicar, de pares a fills. Els valors, l’educació i el respecte pels més grans venien gravats a l’ADN dels nouvinguts.
Uns temps en els quals les mares feien callar als fills, els marits feien callar a les mullers i el mossèn del poble els feia callar a tots perquè només i havia una veritat verdadera.
Uns temps marcats per una terrible guerra fratricida que va deixar massa dolor, silencis i veus callades que només van comportar malestar i patiments que van ennegrir moltes ànimes fins a la mort del seu cos físic.

Publicat a