Aspectes tecnològics de la física de partícules

Darrerament hem sentit molt a parlar d’experiments de física de partícules en els quals explorem les lleis de la Natura més enllà del que mai ho havíem fet. El descobriment del Bosó de Higgs i la posada en marxa de la segona fase de LHC al CERN (Centre Europeu de Recerca Nuclear) han estat noticia de portada. Podem preguntar-nos, però, com funcionen aquests aparells ? Tenen alguna conseqüència en la nostra vida diària ? Se’n treu algun benefici ? En aquesta xerrada explicarem quins son els principis de funcionament d’un detector de partícules i que n’hem après per poder inventar la ‘web’, per fer una radiografia o per eliminar tumors.

Conferència a càrrec del Prof. Xavier Vilasis Cardona. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (1989) i Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1993).
Ha estat becari FPI a la Universtitat de Barcelona, professor associat i professor ajudant doctor a la mateixa Universitat, analista a Aplicaciones en Informática Avanzada S.A.
Des del 1996 es professor a La Salle, Universitat Ramon Llull, on, des de febrer de 2014, es professor Catedràtic.

Publicat a