[13/02/2018] Club de Lectura: La dona de paper, de Rabih Alameddine

Dimarts 13 de febrer de 2018 | 18:00h. | Ateneu Terrassenc
Club de Lectura

La dona de paper, de Rabih Alameddine

Després de l’èxit de L’home que explicava històries, Rabih Alameddine torna a triomfar amb aquesta magnífica novel·la que, des de les primeres pàgines, ens trasllada a un pis vell de Beirut. Allà hi trobem Aallija, una dona d’uns seixanta anys, amb els cabells tenyits de blau i una història per explicar.

La senyora parla de la seva vida, però quina vida? anys i anys dedicats a llegir els millors llibres i a traduir-los mentre als carrers de Beirut queien bombes i retrunyien els ecos d?una guerra que va convertir molts joves pacífics en espies i sicaris, cosa que va obligar a una dona sola a dormir amb un rifle al costat del llit, per defensar-se dels atacs imprevistos.

Som el que llegim, va dir un savi, i Aalija és això: un ésser adorable, fet de paper i, tanmateix, viu, amb un sentit de l’humor molt peculiar, que es protegeix de tot i de tots a l’ombra d’una jaqueta vella de llana i de la bona literatura, tot buscant en els llibres l’amor que la seva família no li va saber donar.

Entrar a casa d’Aalija,estar-hi amb ella i les seves veïnes, compartir la seva por i el seu valor, és una experiència intensa que ens acosta a les dones que ara mateix viuen les revoltes de la primavera àrab i mostra, una vegada més, el talent de Rabih Alameddine, un autor que ens retorna el plaer de llegir.

 

El Club de Lectura de l’Ateneu Terrassenc està coordinat per Montserrat Rusiñol i Carme Amat
Habitualment, les seves sessions tenen lloc l segon dimarts de cada mes de 18 a 19,30 h.
Preus: Socis gratuït – no socis 10 €/ trimestre Informació els dimarts de 17 a 21

Publicat a