[18/05/2017] Presentació del llibre “Las sonrisas del Nilo: Luxor-El Cairo en Bicicleta. Relato de Viajes.” 

A càrrec de Antonio Roa Márquez, autor del llibre.

Dijous 18 de maig de 2017 | 19:30h. 
Ateneu Terrassenc | Passeig del Vapor Gran 39 B | Terrassa

El llibre narra el viatge realitzat abans de la “revolució àrab” (moviment popular contra els governs corruptes de Tunísia, Líbia, Egipte, Síria …). En alguns d’ells encara es pateixen les conseqüències (guerres a Líbia i, sobretot Síria).

El viatge reflecteix les diferències entre les zones turístiques, on arriben els diners del turisme, i les zones pobres de l’interior. És el caldo de cultiu de l’integrisme islàmic. Es recorren zones egiptehistòriques de primer ordre: Dendera i el seu temple de la deessa Hathor. Abidos: naixement de l’escriptura Nag Hammadi i els evangelis apòcrifs. Tell-el-Amarna, la capital d’Akhenaton i Nefertiti. El-Fayum i els retrats de l’època romana.

Es visiten ciutats que, tot i que desconegudes per als occidentals, tenen molta història per als egipcis: Luxor / Tebes: la més coneguda, ja que va ser una de les capitals de l’Egipte antic. Asiut, feu dels coptes (cristians). El Minya Beni Suef Oasis del-Fayum.

Antonio Roa Márquez (Sabadell 1967), és llicenciat en Història (Especialitat Història Moderna i Contemporània) i Diplomat en Relacions Laborals (Amb menció especial) per la UAB. Entre les seves publicacions trobem els contes:
“Cromos de Fútbol”, premio El País, 2002.
“Juego de Niños”, incluído en el libro del IV concurso de relatos Fundación César Egido.

Publicat a