Presentació del llibre PANTOCRÀTOR

PANTOCRÀTOR
—Seguint les passes de Puig i Cadafalch i la «Missió Arqueològica de 1907»—

d’Enric Soler i Raspall

L’any 1907 Puig i Cadafalch i el seu equip (format per Mn. JosepGudiol, Adolf Mas, Josep Maria de Brocà i Josep Goday) emprenen un emocionant viatge en el temps. Des de Luishon fins a Isàvena, recorren quatre valls pirinenques plenes d’interessants vestigis romànics que de seguida s’apressen a mesurar, inventariar i fotografiar.

Més de cent anys més tard, l’Enric Soler es posa en camí i ressegueix les seves passes, buscant entre les pedres els anhels dels quatre expedicionaris. Inevitablement, topa amb les passes d’altres caminants, viatgers i pirineistes que, com ells abans –o després– seguiren les traces dels antics camins
pirinencs: Espinàs, Cela, Soler i Santaló, entre d’altres, conversen amb Soler, que va fent el seu viatge, suma de tants altres viatges de tants altres viatgers… I com a nexe: el romànic pirinenc de les quatre valls que van recórrer l’equip de la Missió Arqueològica de 1907.

Un viatge de viatges o, si es vol, un llibre de llibres.

L’AUTOR:
Enric Soler i Raspall (Terrassa, 1966) viatja tan com pot i no para quiet. Ha publicat 6 llibres de literatura de viatges i de muntanya: Escolta, vent…! (1996), Un estiu de guaita (1996), Per la Ruta 40 (1998 reeditada l’any 2012), Sota el cel de Tushita (2004), Maleïdes muntanyes! (2008) i Ki, ki, so, sooo – Les nou portes del Zangskar. També és autor de la guia senderista La Ruta del Ter (2009). Dirigeix des de 2012 l’editorial Tushita edicions.

Publicat a